bussi

Tarjous- pyyntö

taxi

Tilaa taksi

Lähtö 8.9. Kuopiosta mh klo 6.00 Iisalmen ja Kajaanin kautta Taivalkoskelle.

Pysähdys Jokijärvellä Kalle Päätalon lapsuuden ajan kotimaisemiin. Koti on nykyisin museona. Taivalkoskella majoitumme hotelli Herkkoon. Majoittumisen jälkeen päivällinen. Ilta vapaata tutustumista alueen upeisiin maisemiin.

 

9.9. klo 7.00 nautimme runsaan aamiaisen.

noin 8.30 lähdemme jatkamaan matkaa suuntana pohjoinen Posio ja Anu Pentikin keramiikka-ateljee. Ateljee-vierailun jälkeen suuntaamme menon Auttikönkäälle ihastelemaan vesiputouksia. Matka jatkuu Pirttikosken ja Luusuan kautta Kemijärvelle. Kaupunkihan tuli tutuksi tv-sarjasta TAIVAANTULET. Jatkamme matkaa Pyhätunturin kautta Luostolle LUSTHINPITHOON. Majoittumisen jälkeen päivällinen. Ilta vapaata, voi nauttia kylpylän palveluista.

 

10.9. klo 7.00 aamiainen alkaen

noin 8.30 Lähdemme Sodankylän kautta tutustumaan Porttipahdan voimalaitokseen ja patorakenteeseen. Vuotson ohituksen jälkeen poikkeamme Tankavaaraan Urho Kekkosen kansallispuistoon katsomaan ko. aluetta esittelevä dokumenttifilmi. Tankavaaran jälkeen menemme Saariselän matkailu- ja turistikeskukseen ja tietenkin Kaunispäälle munkkikahveille. Siellä on munkkirinkeleissä Suomen suurimmat reiät. Täältä lähdemme laskeutumaan kohti Inarinjärveä ohittaen Ivalon, joka on Inarin kunnan hallinnollinen keskus. Saavuttuamme Inariin majoitumme hotelli Inariin aivan Inarijärven rantaan. Majoittuminen saunallisiin huoneisiin, päivällinen ja ilta vapaata.

 

11.9. klo 8.00 aamiainen alkaen

Noin 9.30 lähdemme Janin porofarmille tutustumaan poronhoitajan elämään porojen kanssa. Näemme porot aivan läheltä, voi jopa vaikka syöttää. Kodassa nautimme nokipannukahvit kampanisun kanssa. Täältä palaamme takaisin Inariin ja Siida Saamelaismuseoon (sisäänpääsymaksu ei kuulu matkan hintaan). Noin klo 13.00 on mahdollisuus lähteä laivaristeilylle Inarinjärvelle, matkan kesto noin 3 tuntia (matkan hinta 27 €, mutta ryhmänä 23 €, maksu ei sisälly matkan hintaan). Siida-museo ja satama ovat noin 600m päässä hotellista. Päivällinen hotellissa klo 17-18 aikaan, ilta vapaata.

 

12.9. klo 7.00 aamiainen alkaen

Noin 9.00 lähdemme kohti Kittilää Pokan kautta, matka reilu 200 km on todellista erämaa-aluetta. Ohitettuamme Kittilän kirkonkylän saavumme Levin matkailualueelle. Jos sää suosii, nousemme bussilla Levin huipulle katselemaan Lapin laajaa aluetta. Teemme bussilla kiertoajelun tunturin matkailualueella. Majoitumme  Sokos -hotelliin. Päivällinen noin klo 18.00 aikaan.  Ilta vapaata alueeseen tutustumista.

 

13.9. aamiainen klo 7.00 alkaen

Noin 8.30 lähdemme kohti Rovaniemeä, matkaa noin 170 km.  Ensimmäinen käyntikohde on Joulupukin paja. Alueella on monenlaista nähtävää ja koettavaa. Noin puolenpäivän aikoihin käymme Norvajärvellä, missä on saksalaisten sotilaiden hautamuistomerkki. Norvajärveltä palataan Rovaniemen kaupunkiin ja ajetaan pieni kiertoajelu. Rovaniemeltä lähdemme kohti Ranuaa, jossa pysähdymme eläinpuiston alueella, noin tunti. Halukkailla on mahdollisuus tehdä kierros eläinpuistossa (sisäänpääsymaksu ei kuulu matkan hintaan). Puistoalueelta siirrytään hotelliin, matkaa noin 3 km. Hotelli on Ilves, majoitumme, päivällinen noin klo 18-19 aikoihin. Ilta vapaata.

 

 

14.9. aamiainen klo 7.00 alkaen

Noin 8.30 lähdemme kotimaakuntaamme kohti. Pudasjärvellä pysähdymme poronlihakauppaan, jossa voimme tehdä tuliaisostokset. Matkan varrella pidämme tarvittavat lepo- ja virkistystauot, onhan jo menomatkalla ohitettu kiireen raja, joten emme ole eläneet ”hopusa”.

 

Matkan hinta 725 €/hlö, Pieksämäeltä 745€/hlö.

 

Sisältää:  – 6 yöpymistä 2h-huoneissa aamiaisilla

– 6 päivällistä

– matkaopastus koko matkan ajan

– porofarmivierailu + nokipannukahvit

– saunomisen, osassa uintimahdollisuus

– laadukas bussikuljetus noin 2000 km

 

Ilmoittautuminen 19.7. mennessä ryhmänjohtajalle, Arvo Toivanen p. 0400 273 173.

Matka toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä.